Olet tässä: ONNI blogi / Olgan urapolku Onnilla

Olen työskennellyt ONNIlla kolme ja puoli vuotta. Tullessani taloon 1.1.2019 aluepäällikön tehtävään, takana oli noin 20 vuotta työkokemusta erilaisista tehtävistä sote-alalla, enemmän kunnalliselta kuin yksityiseltä sektorilta. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ylempi AMK. Esihenkilöurani alkoi Helsingin kaupungilla kotihoidon esihenkilön tehtävissä ja kesti yhdeksän vuotta, jonka jälkeen siirryin kolmannen sektorin hoivakodin johtajaksi.

Oltuani vuoden hoivakodin johtajan tehtävässä, huomasin ONNIn työpaikkailmoituksen, jolla haettiin aluepäällikköä henkilökohtaisen avun palveluihin Helsinkiin. Kiinnostuin mielenkiintoisesta tehtävästä suuressa kotimaisessa yrityksessä. Lähetin työhakemuksen ja tulin valituksi tehtävään. Aluepäällikön keskeiset vastuut liittyivät henkilöstön, asiakkuuksien ja talouden johtamiseen. Alaisina työskenteli tiimiesihenkilöitä, joiden osaamisesta sekä suorituksen johtamisesta aluepäällikkö vastasi. Kaksi ja puoli vuotta aluepäällikön tehtävässä olivat antoisia, eikä kahta samanlaista päivää ollut. Pääsin rakentamaan alusta asti omaa esihenkilötiimiä ja henkilökohtaisen avun palvelujen lisäksi vastuulleni siirtyi myös kotihoidon yksiköitä. Aluepäällikön työ oli erittäin itsenäistä, mutta ei yksinäistä. ONNIssa työskentelee loistavia ammattilaisia, joilta saa aina pyytää apua ja neuvoa: ketään ei jätetä yksin. 

Kahden ja puolen vuoden aluepäällikön uran jälkeen minulle tarjoutui mahdollisuus siirtyä vaativampaan, aluejohtajan tehtävään. Otin tarjouksen innolla vastaan ja siirryin uuteen pestiin huhtikuussa 2021. Ehdin olla aluejohtajan tehtävässä vain puoli vuotta, kun organisaatiomuutoksen myötä aluejohtajien hallinnollinen taso päätettiin lopettaa.

Tällä hetkellä työskentelen laatu- ja resurssipäällikön tehtävässä ONNI avustajapalveluissa. Vastaan valtakunnallisesti palveluntuotannosta ja tuloksesta: ohjaan työtä alueilla ja palvelutuotteita palvelupäällikkö ja tiimiesihenkilö tasolle, vahvasti yhdessä liiketoimintajohtajan kanssa. Tehtävänkuvaani kuuluu myös mm. palvelutuotannon laadun varmistaminen ja ohjaaminen sekä tuki, prosessien tarkastelu ja varmistus sekä palaute- ja poikkeamaprosessi -toiminnan varmistaminen ja tuki. Saan myös olla mukana monessa eri projektissa ja hankkeessa; laatu- ja resurssipäälliköllä on mahdollisuus vaikuttaa ONNIn eri prosessien laatuun ja kehitykseen.

Koen, että olen saanut olla ONNIlla työtä tehdessäni oma itseni, toteuttaa luovuuttani sekä kehittyä ja kasvaa työtehtävieni mukana. Kaikki tehtävät, joissa olen ONNIlla työskennellyt, ovat vastanneet hyvin vahvuuksiani, osaamistani ja henkilökohtaisia ominaisuuksiani. Arvostan sitä, että minulle on annettu vastuutta ja minuun on luotettu. Kukaan esihenkilöistäni ONNIssa ei hengittänyt niskaani, vaan on luottanut, että hoidan tehtäväni sovitusti. Olen saanut toteuttaa itseäni ONNIlla enemmän kuin olisin uskonut tullessani taloon tammikuussa 2019. Suuri merkitys tässä on hyvällä ja kannustavalla johtamisella. Esimiehen kannustus onkin ollut tärkein asia uralla etenemisessäni. Myös organisaatiomme arvot eli ystävällisyys, luotettavuus ja joustavuus ovat osa arkeamme ja ne heijastuvat päivittäiseen tekemiseemme.

 

Olga Heiskanen
laatu- ja resurssipäällikkö

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.