Olet tässä: ONNI blogi / Onnilaisen osaamisen kehittämisen polku

ONNIlla olemme kiinnostuneita työntekijöistämme ja heidän työtoiveistaan sekä urahaaveistaan. Työntekijöidemme kouluttautuminen ja uran suunnan muutokset mahdollistetaan arvojemme mukaisesti: ystävällisesti, luotettavasti ja joustavasti. ONNI on oppimismyönteinen organisaatio, josta saa olla ylpeä! Tässä kirjoituksessa käymme läpi oman osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia ONNIlla, sekä esittelemme Pia Söderlundin urapolun ONNIlla koulutuksineen.

 

Onnilaisen polku osaamisen kehittäminen-1

Työurasi ONNIlla alkaa perehtymällä uusiin tehtäviisi. Siihen sinulla on esihenkilösi sekä tiimisi tuki sekä ONNI akatemian perehdytysmateriaalit. Perehdyttyäsi teet työtäsi ja pystyt osallistumaan erilaisiin ONNIn koulutuksiin. Lisäksi sinulla on käytössäsi ONNI akatemian eri opintokokonaisuudet, kuten itsensä johtamisen opintopolku.

ONNIn kautta voit myös opiskella oppisopimuksella lähihoitajaksi. Kartoitamme jatkuvasti työtilannettasi ja tutustumme tulevaisuuden suunnitelmiisi ja odotuksiisi tavoite- ja kehityskeskusteluissa. Lähihoitajan työssä voit edetä tiimiesihenkilöksi, jolloin saat vastuullesi oman tiimin. Tällöin myös osallistuminen lähiesimiestyön ammattitutkintoon (LEAT) on mahdollista. Koulutus kestää noin vuoden, jonka jälkeen valmistut. Lähiesimiestyön ammattitutkinto antaa valmiuksia toimia lähiesihenkilönä ja tiiminvetäjänä. Koulutus kehittää osaamista esihenkilötyöhön, päivittäiseen vuorovaikutukseen, työssä ohjaamiseen, työhön perehdyttämiseen sekä työyhteisön kehittämiseen.

Tiimiesihenkilönä toimiessasi ja kokemusta kartuttaessasi löydät ONNI akatemiasta opintopolun esihenkilöille sekä työkykyjohtamiselle. Pääset myös osallistumaan jokavuotisiin ONNI esihenkilöpäiviin, joissa syvennetään eri osa-alueiden osaamista valitun teeman mukaisesti. Esihenkilöille järjestetään niin ONNIn sisäisiä kuin ulkopuolistenkin tahojen pitämiä koulutuksia.

 

Tiimiesihenkilöstä kouluttautumalla palvelupäälliköksi

ONNIlla tiimiesihenkilönä voit edetä esimerkiksi palvelupäälliköksi, jolloin saat vastuullesi yksikkösi laadukkaan ja kannattavan palvelutoiminnan, henkilöstön työhyvinvoinnin ja talouden hallinnan. Tällöin myös osallistuminen johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon (JYET) on mahdollista. JYET on arvostettu tutkinto, joka vahvistaa johtamistaitojasi ja liiketoimintaosaamistasi. Opinnoista saat tehokkaita työkaluja ja uusia näkökulmia johtamiseen. Pääset kehittämään omia johtamistaitojasi sinulle luodun kehittämisohjelman avulla. Tutkinnon suoritettuasi saat todistuksen johtamistutkinnosta, joka kuuluu virallisesti suomalaiseen koulutusjärjestelmään.

JYETin suoritettuasi myös LEAD-valmennus on mahdollinen. Valmennus syventää johtamistaitojasi ja parantaa toimintavalmiuksiasi erilaisissa johtamistilanteissa. Pääset oppimaan mm. suorituskyvyn johtamista ja ratkaisukeskeistä valmentamista. Kehität omaa johtamisviestintääsi sekä opit valjastamaan koko tiimisi potentiaalin käyttöön. Ensimmäinen Tradekan tasoisesti toteutettu LEAD-valmennus tuli päätökseen tammikuussa 2023 ja keräsi positiivista palautetta osallistujilta.

Koko koulutuspolun aikana sinulla on käytössäsi ONNI akatemia, jonka kurssitarjontaa päivitämme ja kartutamme jatkuvasti. Esimerkiksi vastuullisuuskurssi auttaa sinua hahmottamaan ne toimenpiteet, joita voit omassa työssäsi tehdä parantaaksesi koko ONNIn sekä tiimisi vastuullisuutta.

 

Pian polku ensihoitajasta toimialapäälliköksi

Pia Söderlundin ura ONNIlla on alkanut jo vuonna 2007 ensihoitajan keikkaa tehden. Tiet ONNIn kanssa ristesivät uudelleen vuonna 2016, jolloin Pia aloitti Länsi-Uudellamaalla ensihoidossa palveluesihenkilönä vastaten neljästä hoitotason yksiköstä. Esihenkilötyön ohessa Pia teki myös kenttätyötä. Vuonna 2017 Pia siirtyi puhtaasti toimistotyöhön, kun hänestä tuli ONNI Hoivan palvelupäällikkö. Puolentoista vuoden kuluttua hän siirtyi uusiin tehtäviin lääkäripalveluiden myyntipuolelle.

Toimintaa on kasvatettu ja hänen tiiminsä on nyt kolme kertaa suurempi kuin hänen aloittaessaan ONNI kumppanin lääkäripalveluiden toimialapäällikkönä vuonna 2018.

 

Pian uratarina final

 

Nykyisen työtehtävänsä puitteissa Pia on käynyt sekä JYET erikoisammattitutkinnon, että LEAD-johtamisvalmennuksen.

Kiinnostus koulutuksiin osallistumiseen on pitkälti sisäistä motivaatiota: Piaa on aina kiinnostanut uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen. ONNIn tarjoamat koulutukset tulivat hänen tietoisuuteensa hyvän tiedottamisen ansioista ja kuullessaan koulutuksista hän totesi, että jos ilmaista koulutusta on työnantajan puolesta tarjolla, hän kyllä tarttuu siihen. Erityisen hienoa koulutuksissa on se, että saa näkemystä yli toimialojen, kun koulutuksiin osallistuu henkilöitä jopa koko Tradekan laajuudelta.

Oman työnkuvan ja roolin kehittyessä koulutukset tukevat isoa kokonaisuutta. Pian mukaan on paljolti itsestä kiinni, miten koulutuksen oppeja hyödyntää omassa työssä ja miten omaksuu uusia toimintamalleja. Koko työyhteisön mukaan ottaminen auttaa. Pialle kuitenkin kaikkein tärkeintä on omasta tiimistä tuleva palaute.

 

Koulutusmyönteisyyttä jatkossakin

Kouluttaminen sitouttaa työntekijöitä yritykseen, kun he saavat syventää omaa osaamistaan ja edetä työurallaan yrityksen sisällä. Pia pitää erityisen tärkeänä, että ihan kaikki työntekijät organisaatiossa otetaan samalla tavalla huomioon ja tarjotaan heille samanlaiset mahdollisuudet. Pian mielestä ONNI akatemiassa on paljon hyviä kursseja, jotka toimivat hyvin perehdytyksen tukena uusille työntekijöille. Sisältöihin voi palata aina uudestaan tarvittaessa.

Parhaita asioita ONNIlla työskentelyssä ovat Pian mukaan arvot, joihin on helppo sitoutua. ONNI harjoittaa kestävää toimintaa ja on aidosti kumppani tilaaja-asiakkaille eli kunnille. Emme kilpaile vaan olemme tukena palveluissa. Työn suola on ongelmatilanteet, joita tulee usein mutta jotka ratkaistaan hyvin.

Piaa kiinnostaa osallistua koulutuksiin myös tulevaisuudessa. Hän toivoo kollegoilta koulutusmyönteisyyttä jatkossakin.

 

Liity onnilaisten joukkoon!

 

Katso kaikki avoimet työpaikat ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.