Olet tässä: ONNI blogi / Oona kertoo millaista on työskennellä lähihoitajana Onnilla

Oona kertoo millaista on työskennellä lähihoitajana Onnilla

Oona_1_1200x628

Oona työskentelee lähihoitajana Onni kotihoidossa Turussa. Katso ja lue Oonan kokemuksista Onnilla työskentelystä. 

 

 

Oona tutustui Onniin ensimmäisen kerran, kun hän muutti Ouluun vuonna 2022 ja aloitti työt Onni kotihoidossa. Kun hän muutti takaisin Turkuun, hän pystyi jatkamaan Onnilla työskentelyä Turussa. Oona työskentelee kotihoidossa, lapsiperheiden kotipalvelussa sekä omaishoidon tukipalvelussa. Eri palveluiden parissa työskenteleminen on mahdollistanut monipuoliset ja vaihtelevat työpäivät. Lapsiperhepalveluissa työ on vapaamuotoisempaa ja hoitajat saavat päättää paljon myös itse, mitä lasten kanssa tekevät. "Nyt keväällä ja kesällä on tosi ihanaa, kun on paljon vaunulenkkejä ja lasten kanssa leikkipuistossa käymistä", kertoo Oona.

Kotihoito ja omaishoidon palvelut ovat saman tyylisiä. Työtehtäviin kuuluu kodinhoidollisia tehtäviä sekä asiakkaan avustamista esimerkiksi suihkussa. Työssä on myös paljon ammatillisia tehtäviä, kuten lääkkeiden antoa, katetrointia ja haavahoitoa. Oonan mieluisimmat työtehtävät ovat hoidolliset tehtävät, joissa hän pääsee toteuttamaan lähihoitajan ammattia ja osaamistaan. "Yksi lemppareistani on esimerkiksi haavahoito. Tykkään paljon pikkutarkasta työskentelystä", hän kertoo. 

Palkitsevinta Oonan työssä on se, että hän saa olla apuna ihmisille, jotka sitä tarvitsevat. Hänestä on tärkeää olla myös ihmisten seurana. "Voi olla, että minun käyntini on ainut ihmiskontakti, jonka tämä ihminen sinä päivänä tai jopa viikon aikana saa. Se on kyllä sydämen asia", hän sanoo.

Onnilla työskentelyssä Oona arvostaa eniten sitä, että asiakkaalle on mahdollista antaa aikaa. Hänen käyntinsä ovat minimissään tunnin mittaisia ja asiakkaan kanssa on aikaa myös istua alas ja rupatella. "Siinä oikeasti tuntuu, että on aikaa kohdata asiakas ja kuunnella häntä. Ja olla oikeasti läsnä kiireettömässä ympäristössä", kertoo Oona. 

 

Asiakaslähtöinen ja monipuolinen työ

Lähihoitajan työ sopii ihmiselle, joka on asiakaslähtöinen ja osaa mukautua muuttuviin tilanteisiin. Työssä pärjää, jos on innokas oppimaan joka päivä jotain uutta. Oonan mukaan työtä on myös tärkeä tehdä sydämellä. Lähihoitajan työtä harkitsevalle Oona antaisi vinkin: "ole avoin uusille kokemuksille ja tee tätä työtä sydämellä. Sillä pääsee jo tosi pitkälle." 

Onni tarjoaa joustavia työmahdollisuuksia jokaisen elämäntilanteeseen sopien. Onnilla on mahdollisuus työskennellä myös osa-aikaisesti ja keikkaluontoisesti. Onnin kotihoidossa pääset tekemään monipuolista työtä, jolla on merkitys. Tutustu Onnin monipuolisiin työmahdollisuuksiin! Tervetuloa tiimiimme!

 

Katso kaikki avoimet työpaikat ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.