Olet tässä: ONNI blogi / Projekti kansainvälisestä rekrytoinnista

Kesällä aloittelimme oppilaitosyhteistyötä WinNovan ja Satakunnan alueen kanssa. Lähdimme palaveriin kartoittamaan oppisopimusten mahdollisuuksia, mutta palaverissa tulikin puheeksi pilottikokeilu kansainvälisestä rekrytoinnista, jota WinNova yhteistyössä EURESin, Valviran ja ELY-keskuksen kanssa lähtisi kokeilemaan syksyllä. Tavoitteena olisi saada Espanjasta kunnille ja yksityisyrityksille hoitohenkilökuntaa. Mehän tästä innostuttiin, ja lähdimme saman tien edistämään asiaa.

 

Oppisopimusopiskelijoita Raumalle

Päätöksiä piti tehdä ripeästi ja lokakuussa jo allekirjoitettiinkin sopimuksia, ja päätettiin lähteä tähän mielenkiintoiseen projektiin mukaan! Ensisijainen tavoitteemme on saada meille 5 oppisopimusopiskelijaa opiskelemaan lähihoitajiksi Rauman kotihoitoon, ja toivommekin, että tähän tavoitteeseen päästään. Nämä oppisopimusopiskelijat aloittavat meillä elokuussa, jos suunnitelma pitää. Sitä ennen heillä on Espanjassa lähtömaakoulutus, jossa on mm. suomen kielen opintoja ja koulutusta Suomen kulttuurista ja hallinnollisista asioista.

Projektin todellinen edistäminen on alkanut marraskuussa, jolloin kuvattiin rekrytointivideo Rauman kotihoidon yksikössä. Rauman väki rohkeasti heittäytyi kuvauspäivänä ja lopputuloksena oli erinomainen video, josta välittyy yksikön lämmin ja aito fiilis – suuri kiitos siis Rauman onnilaisille! Joulukuussa julkaisimme työpaikkailmoitukset, jolloin aloimme odottelemaan hakemuksia.

 

Kiinnostus Suomea ja ONNIa kohtaan yllätti

Hakemusten määrä on yllättänyt positiivisesti ja niitä on tähän mennessä tullut jo useita kymmeniä. Olemme aloittaneet haastattelut – ja yhdelle onkin jo tarjottu työpaikkaa. Haastattelut ovat olleet kerrassaan antoisia, ja on ollut mielenkiintoista huomata, että motivaatio muuttaa Suomeen ja kiinnostus ONNIa ja ylipäänsä hoiva-alaa kohtaan on suurta hakijoiden keskuudessa. Kun olemme saaneet valinnat tehtyä, alamme miettiä enemmän keinoja espanjalaisten kotouttamiseen ja yksikön työntekijöiden sitouttamiseen liittyen.

Tämä projekti on ollut tähän mennessä todella mielenkiintoinen, ja tuntuu, että matkan varrella on oppinut paljon. Tämä on täysin uutta minulle ja myös ONNIlle, ja koko ajan tulee eteen asioita, joita ei projektia aloittaessa tullut edes ajatelleeksi. Paljon on uuden oppimista ja uuden luomista. Samalla on myös päässyt kehittämään omaa kielitaitoa, mikä on ollut todella siistiä. Meillä on ollut huippu työryhmä projektissa, jonka kanssa on ollut hienoa edistää asioita. On jännittävä nähdä, minkälaisia haasteita tulemme voittamaan ja onnistumisia kokemaan – yhdessä!

Kurkkaa Rauman rekryvideo

 

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.