Olet tässä: ONNI blogi / Röntgenhoitaja Minna kertoo työskentelystä Onnilla

Röntgenhoitaja Minna kertoo työskentelystä Onnilla

Röntgenhoitaja_Minna_2_1200x628

Olen Minna Loukkaanhuhta, kolmekymppinen röntgenhoitaja Helsingistä. Olen työskennellyt keikkalaisena ONNIn kautta heinäkuusta 2023 lähtien. Siirryin vakituisista töistä täysipäiväiseksi freelanceriksi vuoden 2023 alusta, jolloin ensimmäistä kertaa törmäsin netissä ONNIn työpaikkailmoitukseen. Kiinnostukseni heräsi ja otin yhteyttä nykyiseen esihenkilööni Jenniin. Aloitimme neuvottelut, joiden myötä päädyin päivystäväksi röntgenhoitajaksi Kouvolassa sijaitsevaan sairaalaan.

Yövuoroissa päivystän yksin, jolloin pääsen kuvaamaan potilaita monipuolisesti eri modaliteeteilla. Yöaikaan kuvaan sekä tietokonetotomografia- että natiivikuvauksia. Tässä saan hyödyntää vuosien aikana kertynyttä osaamistani, sillä koskaan ei tiedä etukäteen millainen vuorosta tulee – tämä onkin mielestäni sekä haastavinta että myös parasta päivystystyössä. Erityisesti nautin traumakuvantamisesta sekä akuuttipotilaiden hoitamisesta.

Olen työskennellyt keikkatyössä niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla, ja omasta mielestäni tärkeimmiksi tekijöiksi työpaikkaa valitessa ovat muodostuneet erityisesti seuraavat asiat; se miten yhteistyö esihenkilöiden kanssa sujuu, sekä se, kuinka paljon pystyn itse vaikuttamaan siihen missä ja milloin työskentelen.

Toki myös palkkataso on tärkeä tekijä, ja koenkin että ONNIlla palkkaus vastaa sekä työtehtävien vaativuutta että ammattitaitoani. Keikkatyöntekijänä minulla on myös mahdollisuus vaikuttaa palkkaani. Saan myös itse valita minulle sopivat ajankohdat työn teolle, mikä mahdollistaakin vapauden suunnitella myös muuta elämää pidemmälle. Verrattuna aiempaan elämääni vuorotyössä, minulla on nyt huomattavasti paremmat mahdollisuudet vaikkapa harrastaa vapaa-ajalla.

Aloitinkin kesällä uutena harrastuksena laskuvarjohyppäämisen, jolle minulla on vapautunut paljon aikaa keikkatyöhön siirryttyäni. Yleisesti koen, että niin sanottu ”work/life-balance” on vihdoin kohdillaan. Lisäksi haluan mainita miten ONNIlla asioiden hoitaminen ja kommunikointi esihenkilöiden kanssa (niin ONNIlla kuin yksikössä jossa keikkailen) on sujunut aina mukavan mutkattomasti, siitä on jäänyt myös hyvä fiilis.

Olenkin jo ehtinyt suositella ONNIlla työskentelyä useammalle röntgenhoitajakollegalleni. Sillä ei ole merkitystä onko vasta valmistunut vai jo kokeneempi konkari, ONNIlla on tarjolla erilaisia työtehtäviä osaamisesta riippuen. Minulle ONNIlla työskentely merkitsee ensisijaisesti mahdollisuutta vaikuttaa omaan työhöni.

ONNIn arvot (ystävällinen, luotettava ja joustava) näkyvät jatkuvasti tavassa miten työskentely heidän kauttaan toimii. Asiat hoituvat aina hymyssä suin ja myös työntekijän tarpeet huomioiden, eikä koskaan keikalle lähtiessä ole tullut olo että jokin asia olisi epäselvä. Esihenkilöni Jenni on myös aina ollut hyvin tavoitettavissa mikäli minulla on herännyt kysymyksiä mistä vain asiasta. Voinkin lämpimästi suositella ONNIn kautta työskentelyä oman kokemukseni perusteella.

Katso kaikki röntgenhoitajien avoimet työpaikat ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.