Olet tässä: ONNI blogi / Sailan kokemuksia lastenhoitajan työstä

ONNIlla lastenhoitajana työskentelevä Saila kertoo työstään ja kokemuksistaan ONNIlla. Lue ja katso Sailan haastattelu.

Lastenhoitajan työssä pääsee tutustumaan erilaisiin perheisiin ja lapsiin. Uuden perheen tullessa asiakkaaksi, kartoitetaan perheen tarpeet ja se, mitä perhe haluaa lastenhoitaja tekevän. Niin lastenhoitajaa kuin perhettä voi jännittää lastenhoidon ensimmäisellä kerralla.

Usein lastenhoitaja leikkii ja ulkoilee lasten kanssa sekä auttaa tarvittaessa myös ruuan laitossa. Lastenhoitaja voi myös tarvittaessa esimerkiksi hakea lasta koulusta tai viedä harrastuksiin kävellen tai julkisilla ajoneuvoilla. Lastenhoitajan päätehtävä on auttaa ja tukea vanhempien jaksamista.


Joustavaa työtä 

Saila on työskennellyt lastenhoitajana ONNIlla muutaman kuukauden muiden töiden ohessa. Lastenhoitajan työssä hän on pitänyt erityisesti työn joustavuudesta. Esihenkilö on joustava ja työvuoroja pääsee valitsemaan itse. "Olen aika uusi työntekijä, mutta olen pitänyt tosi paljon työskentelystä ONNIlla ja joustavuudesta sekä esihenkilön ystävällisyydestä."

Lastenhoitajan työ sopii monenlaiseen elämäntilanteeseen, sillä työvuoroihin voi itse vaikuttaa. Lastenhoitajan keikkatyötä voi tehdä juuri omien toiveiden mukaan. Lastenhoitajat päivittävät itse kalenteriaan. Kalenteria on helppo päivittää ja sen mukaan avoimia vuoroja tarjotaan niille työntekijöille, joiden kalenteri on auki. Osaamme näin automaattisesti ehdottaa vain niitä vuoroja, jotka sopivat yhteen lastenhoitajien omien aikataulujen kanssa. "Kalenteria voi laittaa kiinni tai auki juuri niin kuin se elämääsi sopii", kertoo Saila.

ONNIn arvot ystävällinen, joustava ja luotettava sopivat hyvin yhteen Sailan omiin arvoihin. "Katselin ONNIn verkkosivuja ennen hakemuksen laittamista ja siellä oli ne arvot ja ne loksahti omiin arvoihin. Varsinkin ystävällisyys on sellainen asia, jota kannatan. Aina voi olla ystävällinen, vaikkei olisikaan kaikkien ystävä. Sillä pääsee elämässä jo tosi pitkälle."

Ystävä löytyi sattumalta


Saila ystävystyi Ninnin kanssa lastenhoitokeikalla. Hän meni hoitamaan Ninnin lapsia heidän terassin rakentamisen ajaksi. "Minulla oli kalenteri kiinni, mutta kun esihenkilö soitti ajattelin, että kyllä minä tänne lähden", Saila kertoo. Saila ja Ninni tulivat heti hyvin juttuun ja juttelivat aina, kun siihen tuli mahdollisuus.
Heillä tuli puheeksi samanlaiset kiinnostuksen kohteet ja heidän lapsensakin ovat samanikäisiä. Lastenhoitokeikan lopuksi Ninni ehdotti tapaamista vielä uudelleen. Nyt perheiden lapset niin kuin äiditkin ovat hyviä ystäviä keskenään. "Me vaan nyt jotenkin klikattiin ja se, mikä meitä yhdisti oli ONNI", Ninni kertoo.

 

Olisitko sinä uusi onnilainen?

Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja ONNIin työnantajana.

Katso kaikki lastenhoitajien avoimet työpaikat ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.