Olet tässä: ONNI terveys / ONNI hoiva / Kokemuksia / Säännöllinen kotihoito mahdollistaa turvallisen kotona asumisen

Säännöllinen kotihoito mahdollistaa turvallisen kotona asumisen

Säännöllinen kotihoito

91-vuotias Eeva Vuoti asuu kotonaan Oulun keskustassa. Neljä kertaa viikossa hänen luonaan käy ONNIn kotihoitaja, joka auttaa Eevaa arkisissa askareissa sekä terveyteen liittyvissä asioissa. Säännöllinen kotihoito mahdollistaa Eevalle turvallisen kotona asumisen. 

Nyt eläkkeellä oleva 91-vuotias Eeva Vuoti teki elämäntyönsä kampaajana, työskennellen noin 40 vuotta omassa liikkeessään nykyisessä kotitalossaan. Jäätyään leskeksi on Eeva asunut yksin. Kotona asumisen mahdollistaa ONNI hoivan kotipalvelu.

– Muutin tähän taloon vuonna 1957 ja asun tässä edelleen. Tykkään asua tässä keskellä kaupunkia, Eeva hymyilee.

– Siksi minä yritän niin tärkeästi pitää huolen siitä, että saisin ONNI hoivalta apua tähän jokapäiväiseen elämään – jotta pystyisin olemaan kotona. Koti on se kaikista parhain paikka, hän jatkaa.

 Minulla on erittäin hyvä ja luottavainen olo. Voin luottaa siihen, että kun on sovittu, että he tulevat, niin he myös tulevat.

 


”Saan oikeastaan kaikkea sellaista palvelua, mitä tarvitsen”


Eevan luona käy kotihoitaja neljä kertaa viikossa auttamassa arjessa sekä terveyteen liittyvissä asioissa. Kun hoito tapahtuu kotona, ei Eevan tarvitse lähteä aina erikseen terveyskeskukseen esimerkiksi laboratoriokokeita varten, vaan tarvittavat näytteet voidaan ottaa kotona.

– Saan oikeastaan kaikkea sellaista palvelua, mitä tarvitsen, Eeva kiteyttää.

– ONNI hoivan palvelu on pelannut koko ajan. En osaa poimia mitään sellaista, mikä ei olisi ollut minun mieleeni, hän kuvailee.

 


Kotihoito tuo turvallisuuden tunnetta


Yksi kotihoidon merkittävimmistä vaikutuksista on ollut sen myötä Eevalle syntyvä turvallisuudentunne. Kun kotihoitaja tulee tiettyinä päivinä tiettyihin aikoihin, tuo se Eevalle turvaa. Hän luottaa ONNI hoivan työntekijöihin.

– Jos muistelen aiempaa tilannetta, kun täällä ei käynyt ketään ja olin yksin, niin on oloni nyt turvallisemman tuntuinen. Tiedän aina aamulla herätessä, että joku tulee tänne aina silloin aamulla kymmenen aikaan, Eeva sanoo.

– Minulla on erittäin hyvä ja luottavainen olo. Voin luottaa siihen, että kun on sovittu, että he tulevat, niin he myös tulevat, Eeva päättää.


 

ONNI hoivan kotipalvelu tarjoaa apua kotiin ikäihmisille. Pyrimme siihen, että sinua tai läheistäsi hoitavat samat hoitajat jotka tuntevat kodin tavat ja asiakkaan tarpeet. 

 

Tutustu kotipalveluun ›

 

Elä täysii! - Tilaa blogi

Tilaa Elä täysii! -blogi sähköpostiisi

Elä täysii! on ONNI hoivan järjestämä klubi vammaisille, liikuntarajoitteisille ja pitkäaikaissairaille. Klubin tarkoituksena on järjestää yhdessä vammaisjärjestöjen kanssa monipolisia ja mielenkiintoisia ilmaistapahtumia joihin on helppo osallistua. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Haluatko tiedon uusista Elä täysii! -blogiartikkeleista ja tapahtumista? Täytä lomake, niin saat jatkossa uunituoreet artikkelit suoraan sähköpostiisi.