Leikkauksen jälkeinen hoito

ONNIlta saat kaikki palvelut leikkauksen jälkeiseen hoitoon. Ammattitaitoinen hoitohenkilökunta seuraa leikkauksesta palautumista, auttaa kuntoutuksessa ja tekee hoidollisia toimenpiteitä.

Ota yhteyttä ›

Leikkauksen jälkeinen hoito

Meiltä saat apua leikkauksen jälkeen. Kotimaisen ONNIn ammattitaitoinen hoitohenkilökunta seuraa leikkauksesta palautumista, auttaa kuntoutuksessa ja suorittaa hoidollisia toimenpiteitä.

Jo ennen leikkaukseen menemistä kannattaa miettiä, millaisia palveluita tarvitset leikkauksen jälkeen. Leikkauksen laajuudesta riippuen, voi arkinen ja hoidollinen apu olla tarpeen. 

Leikkauksen ja sairaalahoidon jälkeen voit kaivata apua apua arkeen. ONNI hoivan leikkauksen jälkeiset palvelut mahdollistavat yksilöllisen hoivan sekä terveydenhoidon omassa kotona. 

Hoivan lisäksi laajat kodin palvelut helpottavat arkiaskareista selviytymistä. Autamme kodin ylläpidossa, asioinnissa ja vaikka lemmikkien hoitamisessa sekä kodin pienissä asennus- ja korjaustöissä.

Toimenpiteen jälkeen

Leikkauksen jälkeen pääsee usein kotiin vain aikuisen saattajan kanssa, joka on seurana kotimatkan sekä seuraavan vuorokauden ajan. Saattaja vaaditaan heikentyneen toimintakyvyn takia auttamaan askareissa sekä tarkkailemaan toimenpiteestä toipuvan kuntoa. Tähän tehtävään sopii erinomaisesti ONNI hoivan ammattitaitoinen hoitohenkilökunta. Ilman saattajaa pitää leikkauksesta toipuvan viettää yö sairaalassa.

Kun hoitohenkilökuntaa on paikalla pidempään leikkauksen jälkeen, saadaan parempi käsitys myös asiakkaan kiputiloista. Hoitaja myös vaihtaa tarvittaessa kuivan sidoksen vuotavan haavan päälle ja tekee asiakkaan puolesta haavahoidot. Tulehdusoireiden (yltyvä kipu, voimakas turvotus, kuumotus, punoitus, jatkuva haavaeritys) tai muun ongelman ilmaantuessa tekevät hoitajat tarvittavat toimenpiteet kotona ja tarvittaessa ovat yhteydessä lääkäriin. Oireista ja muista askarruttavista asioista voi myös kysellä aina omalta hoitajalta eikä tarvitse tukeutua internetin hakukoneiden antamaan tietoon tai kuulopuheisiin.

Arki leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen liikkeet voivat olla rajoittuneita pitkään ja kunto muutenkin heikentynyt normaalista. Silloin kodin palvelut sekä hoivapalvelut mahdollistavat normaalit arjen toimet ja säästävät leikkauksesta toipuvaa vääränlaiselta rasitukselta.

Hoitaja auttaa kuntoutuksessa ja varmistaa, että kuntouttavat liikkeet tehdään ergonomisesti oikein. Hoitaja ohjeistaa apuvälineiden käytössä esimerkiksi varmistaen, että kyynärsauvoilla liikutaan rasittamatta liikaa muuta kehoa.

Hoitaja tarkkailee toimenpiteestä palautumista ammattilaisen näkökulmasta ja varmistaa, että leikkauksen jälkihoito suoritetaan lääkärin ohjeiden mukaisesti. Hoitaja varmistaa, että jälkihoidolla on haluttu vaikutus eikä leikkauksen jälkeen ole ongelmia. Verikokeet ja verenpaineen mittaukset sekä haavanhoito onnistuu myös kotihoidon kautta.

Kun asiakkaalla on käsi paketissa tai kyynärsauvat käytössä, ei kodin askareet onnistu kuten ennen leikkausta. Silloin ONNI hoivan kotipalveluille on käyttöä, siivoamme kodin, laitamme ruokaa, kastelemme kukat ja olemme apuna asioidessa kaupungilla. Liikkuminen voi tuntua huteralta, joten seurassa ulkoilu tuo turvallisuuden tunnetta. Liikunta on myös tärkeää leikkauksen jälkeen, koska se parantaa verenkiertoa edistäen toipumista ja ehkäisten laskimotukosten syntymistä.

Palveluita leikkauksen jälkeen

  • Jälkihoidon ohjeiden toteuttaminen
  • Haavanhoito
  • Kuntoutukseen kannustaminen
  • Fysioterapian omaharjoitteiden tekeminen yhdessä hoitajan kanssa
  • Kipulääkkeiden hallinta ja annostelu tilan mukaisesti
  • Nesteytyksestä ja ruokailusta huolehtiminen
  • Hygieniasta huolehtiminen ja tartuntatautien välttäminen
  • Psyykkisesti rasittavista toimenpiteistä toipuminen hoitajan seurassa
  • Isovanhemmille kodinhoidon apua leikkauksen jälkeen

Maksuton palvelukartoitus

Palveluihimme kuuluu aina maksuton kartoituskäynti, jossa keskustelemme kanssasi tarpeistaai ja yksityiskohdista. Palvelukartoitus ei sido sinua mihinkään.

Muistathan, että toimintakyvyn alennuttua hetkellisesti tai pitkäaikaisesti esimerkiksi sairauden, leikkauksen tai muun toimenpiteen takia, saat ONNI hoivan kotisiivouksen ja kotipalvelut arvonlisäverottomina. Toimintakyvyn aleneminen arvioidaan maksuttomassa kartoituksessa eikä erillisiä lausuntoja ja todistuksia tarvita.

ONNI kotihoito RGB 
 Tilaa maksuton kartoitus numerosta 09 8564 6542 tai jätä yhteydenottopyyntö nettilomakkeella.
Alueelliset yhteystiedot ›