Olet tässä: ONNI blogi / Ensihoidon palveluntuottajaksi uudelle alueelle

Ensihoidon palveluntuottajaksi uudelle alueelle

ONNI terveys ensihoitoyksikkö edestä

Kainuun hyvinvointialue päätti ulkoistaa osan ensihoitopalvelustaan vuoden 2024 aikana. Kilpailutuksessa yhteistyökumppaniksi valikoitui Onni. Ensihoidon palvelupäällikkö Katri Tuhkanen kertoo, millaista on luoda uutta monituottajamallia yhdessä tilaajan kanssa.

”Olemme tietysti todella innoissamme! Omalta osaltamme voimme tuoda pöytään vankan kokemuksemme yhteistyöstä julkisen palvelutuotannon kanssa ja ehdottaa jo toimivaksi todettuja malleja”, Katri iloitsee.

 

Uuden toiminnan aloittaminen vaatii työtä ja kokemusta

Kainuu ei ensihoidon puolesta ole Onnille ennestään tuttu maakunta, joten ihan ensimmäisenä pitää perehtyä operatiivisen toiminnan vaatimuksiin ja alueen erityispiirteisiin. Rekrytointi on jo menossa, ja hakijoita on ollut ilahduttavan paljon sekä vakituisiin paikkoihin että keikkatyöhön. Onnista työnantajana ollaan kiinnostuneita, eroaahan yksityisen ensihoitopalvelun tuottaja julkisesta joiltain osin, vaikka itse kansalaisille tuotettava palvelu on samaa, hyvinvointialueen vaatimusten mukaista.

Toiminnan aloittaminen uudella alueella vaatii myös paljon käytännön työtä aina toimitilojen vuokraamisesta ja varustelusta valvontalain vaatimien suunnitelmien tekemiseen ja henkilöstön perehdyttämiseen. Tästä prosessista Onnilla on paljon kokemusta vuosien varrelta ja kun alueen vastuuhenkilöt laittavat tuulemaan, on kaikki valmiina, kun toiminta alkaa ja ambulanssit starttaavat ensimmäisille tehtävilleen.

”Uuden yksikön ensimmäinen keikka on aina juhlahetki ja tiiviin työrupeaman lopputulos”, Katri toteaa. Onnin ensimmäisen kainuulaisen ambulanssin voi nähdä liikkeellä kesäkuusta alkaen ja loput kolme aloittavat syyskuun alussa.

 

Yhteistyö on ollut alusta asti avointa ja saumatonta

Katrin mukaan yhteistyö on sujunut tilaajan kanssa alusta alkaen avoimesti ja saumattomasti. "Olemme kokeneet olevamme tervetulleita ja Kainuun hyvinvointialueen ensihoitopalveluiden edustajat ovat kohdanneet meidät todellakin kumppanina, arvostaen osaamistamme. Uskon, että voimme molemmin puolin oppia toisiltamme ja kehittyä sen myötä omassa toiminnassamme, mikä onkin monituottajamallin ehdoton vahvuus."

 

Haemme ensihoitajia Kainuun lisäksi ympäri Suomea

Hyvät henkilöstöedut ja merkityksellinen työ odottavat kotimaisessa Onnissa. Tule osaksi mahtavaa työporukkaa ja hae nyt Onnin tiimiin!

 

Ensihoitajien työpaikat ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.