Olet tässä: ONNI blogi / Millan kokemus työskentelystä ONNIlla ensihoitajana

Millan kokemus työskentelystä ONNIlla ensihoitajana

Ensihoitaja Milla Saukkonen on työskennellyt vuoden verran ONNIlla perustason ensihoitajana, sekä toimii toisena opiskelijavastaavista. Lukemalla Millan haastattelun pääset tutustumaan ensihoitajan työhön ONNIlla. 

ONNI on ensihoitopalvelun markkinajohtaja ja alan suurimpia toimijoita. Ammattitaitoinen henkilökuntamme tuottaa ensihoitopalveluita julkisen sektorin luotettavana kumppanina. ONNI ensihoito on alan edelläkävijä ja vastuuasemassa ensihoidon toimintamallien kehittämisestä. ONNIn arvot luotettavuus, ystävällisyys ja joustavuus näkyvät päivittäisessä työssä.

 

Työnkuva ja tyypillinen päivän kulku

Ensihoitajan työnkuva on monipuolinen ja työssä päivät ovatkin Millan mukaan erilaisia, haastavia ja sisältävät paljon tehtäviä Helsingin alueella. Ensihoitajan työpäivä alkaa vaihtamalla työvaatteet, jonka jälkeen tarkastetaan auto ja auton varusteet. Tämän jälkeen lähdetään ajamaan keikkaa.

Tyypillisimmin työpäivään sisältyy kahdeksasta kymmeneen keikkaa ja päivä on 12 tunnin mittainen. Työnkuvaan kuuluvat pitkät päivät tasoittuvat kuitenkin asianmukaisilla vapailla. Keikkojen ajamisen välissä käydään asemalla syömässä ja pitämässä taukoa. Milla kuitenkin kertoo, että tykkää enemmän ajaa keikkaa, kun pysähtyä tauoille, ettei väsymys ala painamaan.

ONNI ensihoidossa keikat koostuvat erilaisista mielenterveys-, ja ylösnostotehtävistä. Muut, esimerkiksi isojen haavojen keikat menevät pelastuslaitokselle. Ensihoitajan työpäiviin sisältyy paljon vaarallisia tilanteita ja keikoilla voi olla myös poliisipartio mukana auttamassa.

 

Mielekäs työ, joka on haastavaa ja palkitsevaa

Milla kertoo ensihoitajan työn olevan mieleistä, vaikka työssä onkin haasteita, sekä pitkiä päiviä. Ensihoitajan työssä keikat voivat jäädä mieleen ja tulla jopa kotiin. Milla kehuukin ONNIn esihenkilöiden hyvää työtä, sillä he ovat aina valmiita kuuntelemaan ja keskustelemaan päivän aikana tapahtuneista vaikeista asioista, mikäli tarve vaatii. Lisäksi Milla mainitsee, että päivän aikana tapahtuneet vaikeat tilanteet pyritään käymään läpi yhdessä työparin kanssa päivän päätteeksi.

Yhtenä työn palkitsevista tekijöistä Milla mainitseekin loistavat työkaverit, joiden kanssa pystyy puhumaan kaikesta: ”Jos tulee joku ongelma, niin työkaverit auttavat sinut siitä läpi”. Lisäksi Milla mainitsee tärkeän asian liittyen työntekijöiden keskinäiseen kommunikaatioon: ”Kun on 12 tuntia ihmisen kanssa samassa autossa, on tärkeä tulla toimeen”.

Milla kertoo, että työssä on haastavia sellaiset keikat, missä keikan kiireellisyys tulee ilmi vasta paikan päällä, jolloin täytyy olla heti valmiina etenemään niin kuin keikan vaatimassa tilanteessa kuuluu. ”Kun tulee yllättävästi keikka, jossa kaikki pielessä, täytyy olla valmius ja tieto perussairauksista, jotta pääsee etenemään ja auttamaan potilasta ketä mennään auttamaan.” Milla mainitsee myös, että haastavat ja uhkaavat potilaat, sekä vaaratilanteet ovat vaativia, mutta niistä aina selvitään: ”Tällaisissa tilanteissa haastava miettiä miten edetään, mutta kyllä aina keinot löydetään.”

Ensihoitajan työ on Millan mielestä palkitsevaa, sillä siinä pääsee auttamaan ihmisiä. Milla mainitseekin palkitsevaksi tekijäksi asiakkaan tyytyväisyyden saamaansa apuun: ”Se, että näkee potilaasta, että on auttanut sitä ja se, että pelastaa jonkin päivän”. Milla kertoo, että kaiken kaikkiaan kiitos potilailta ja hyvän olon tunteen tuominen potilaille on palkitsevaa: ”Jotkut potilaat kertovat, ettei ole saanut tällaista apua muilta ja sen kuuleminen on palkitsevaa”.

 

Kenelle ensihoitajan työ sopii?

Milla suosittelee tulemaan kokeilemaan ensihoitoa, mikäli työ ihmisten auttamisen parissa kiinnostaa ja löytyy halu pelastaa ihmisiä. Lisäksi hän painottaa omana itsenä olemisen tärkeyttä ensihoidossa: ”Pitää olla oma itsensä, tulee tänne omana itsenään, tekee työtä omana itsenään, meillä on niin paljon erilaisia ihmisiä”. Milla muistuttaa myös, kuinka kukaan ei voi olla täydellinen ja virheitä sattuu, mutta siitä huolimatta pari on työssä aina tukena. Ensihoitajana täytyy lisäksi voida tuoda esille omaa iloisuutta, sekä omia mielipiteitään.

 

Miksi ONNIlle töihin?

Milla suosittelee ONNIa monipuolisten työmahdollisuuksien, hyvien etenemismahdollisuuksien, sekä hyvien työsuhde-etujen puolesta. Milla mainitsee, kuinka ONNIlla on mahdollisuus tehdä useampaa erilaista työtä, jolloin on mahdollisuus saada vaihtelua viikkoihin, tekemällä keikkaa ONNIn eri palveluiden parissa. Lisäksi Milla kehuu ensihoitajan työn monipuolisuutta: ”Tehtäviä on kuitenkin laidasta laitaan”. Milla mainitsee myös, kuinka ensihoidosta on hyvät mahdollisuudet lähteä jatkokouluttautumaan, mikäli itseä kiinnostaa. Milla pitää työstään ONNIn ensihoidossa ja antaa kehuja ONNIlle: ”ONNI on erittäin hyvä työnantaja!”

 

Tulisiko sinusta uusi onnilainen?

Ensihoitajien työpaikat ›

Katso kaikki avoimet työpaikat ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.