Olet tässä: ONNI blogi / Onni hoiva lapsiperheiden arjen tukena

Lapset ovat tärkeitä niin yhteiskunnan kuin yksilöidenkin näkökulmasta. Lapset levittävät paljon iloa ja riemua ympärilleen. Lapsiperheissä lasten hyvinvointi on kiinni vanhempien hyvinvoinnista. Siksi jokaisen vanhemman olisi hyvä kysyä itseltään silloin tällöin: Miten minä voin? Omasta jaksamisesta huolehtiminen on myös lapsista huolehtimista ja välittämistä. 

Pyydä apua ajoissa. Olemme tukenasi.

Voimavarojen uudistamisen sekä lisäämisen keinot antavat avaimet hyvinvoinnillesi. Syömällä monipuolisesti, nukkumalla riittävästi, liikkumalla päivittäin itselle mieluisalla tavalla, rentoutumalla ja palautumalla ihminen voi hyvin tai ainakin paremmin. Luonnossa liikkuminen ja hyvien asioiden tekeminen vahvistavat tutkitusti mielenterveyttä. Stressinhallintataitojen kehittyessä, myös arjen yllättävät tilanteet tai pulmat on helpompi ratkaista. 

Oma hyvinvointi ja sen ylläpitäminen ei välttämättä tule vanhempien mieleen silloin, kun vauva valvottaa, leikki-ikäinen saa kiukkukohtauksia tai murrosikäinen protestoi sääntöjä vastaan. Riittämättömyyden tunne voi kohdata vanhemman, kun kasvatettavana on useampia huomiota, aikaa ja silmälläpitoa vaativia lapsia. Riittämättömyyden stressi voi aiheuttaa elämässä tilanteen, jossa uni on kortilla, eikä syömäänkään ehdi. Päihteisiin tukeutuminen voi syventää jaksamisen kriisiä entisestään. 

ONNI hoiva lapsiperheille banneri 1080x450px _set 2_7


Lapsiperheiden hyvinvointi Suomessa

Aina oman hyvinvoinnin avaimet eivät pysy tallessa tai niitä ei ole voimia käyttää. Pandemian aikana lapsiperheiden hyvinvointi on tutkimusten mukaan laskenut entisestään. Yhteydenottoja kuntien sosiaalityöntekijöille ja lastensuojeluun on tullut yhä enemmän. Lisääntyneet yhteydenotot viranhaltijoihin voivat toki olla yhteiskunnallisesti myös hyvä merkki; lapsiperheiden vanhemmat tietävät, mistä apua saa ja uskaltavat hakea sitä ajoissa. 

 

ONNI lapsiperheiden tukena

Lapsiperheiden ennaltaehkäisevien tukipalveluiden tavoitteena on ohjata, auttaa ja tukea perhettä arjessa ja elämän käänteissä. Ajoissa hankitun avun avulla voidaan myös välttyä monilta lastensuojelullisilta toimenpiteiltä tai perheitä koskettavilta surullisilta tapahtumilta.

Onnilaiset ovat perheen konkreettisena tukena esim. tarjoten vauvaa hoitaen vanhemmille mahdollisuuden rauhalliseen uneen. Apua voidaan tarvita myös lapsen sairastuttua tai kun arkeen tarvitaan hetki omaa aikaa. Pienikin apu arjen keskellä voi auttaa hankalien hetkien ohi ja auttaa jaksamaan. Onnilaiset tukevat vanhempia lasten hoidossa ja kasvatuksessa, ohjeistavat  lasten ravitsemukseen liittyvissä asioissa, ovat mukana kodinhoidollisissa tehtävissä, jne. Apumme voi olla jopa konkreettista apua pyykkien hoidossa, siivouksessa ja tiskauksessa.

 

ONNIn osaaja arjen tukena

Lapsiperheissä työskentelevät onnilaiset ovat koulutukseltaan sosionomeja, lapsiperhetyöhön suuntautuneita lähihoitajia sekä lastenhoitajia, hoiva-apulaisia ja kodinhoitajia. Onnilaisia työskentelee eri paikkakunnilla myös lastensuojelun avopalveluiden piirissä, kuten perhetyön ja ammatillisen tukihenkilötoiminnan parissa. 

Lapsiperhe voi saada lapsiperheen kotipalvelua kotiinsa esim. palvelusetelin tai kunnan myöntämän maksusitoumuksen avulla. ONNIn työntekijän voi perhe halutessaan pyytää omaan kotiinsa myös ilman kunnan myöntämää palveluseteliä tai maksusitoumustakin. Tällöin asiakas maksaa palvelun itse.

Tutustu ONNIn lapsiperheiden kotipalveluihin >

ONNI hoiva lapsiperheille banneri 1080x450px _set 2_2

Arvot työn tukena

Onnilaisten perustehtävä on olla asiakkailleen tinkimätön apu arjessa ja elämän eri käänteissä. Onnilaisten työtä ohjaavat arvot luotettava, ystävällinen ja joustava, ovat läsnä  lapsiperhetyöskentelyssämme.

Luottamuksen avulla pidämme lapsiperheen arjen sujuvana ja asiakkasperheemme tyytyväisinä ja tarjoamme eväät arjen vastoinkäymisiin. Ymmärrämme sen, että lapsiperheen pitää voida elää omanlaistaan, täyttä elämää. Työntekijämme kunnioittavat kodin rauhaa ja yksityisyyttä. ONNIaiset tekevät mitä lupaavat, vähän enemmänkin ja pitävät huolta. Vuoden jokaisena päivänä.

Ystävällisyys ja joustavuus näkyvät perheenjäsenten kohtaamisessa ja perheen palveluiden suunnittelussa yksilöllisistä tarpeista ja lähtökohdista käsin. Hoitajamme tulee paikalle siihen aikaan, kun perhe sitä eniten tarvitsee ja toivoo.

Tavoitteenamme on olla alan vastuullisin toimija. ONNIn vastuullisuus näkyy siinä, että kohdistamme ja muotoilemme esim. kotiin vietäviä palveluita niille asiakasryhmille, jotka ovat eniten ja kiireisimmin palveluiden tarpeessa. Tästä syystä olemmekin ONNIssa päättäneet, että ONNIn strategiassa, toiminnan suunnittelussa ja käytännön toimissa tulee tulevana vuonna ja sitä seuraavina vuosina näkymään yhä vahvemmin lapsiperhepalveluiden kehittäminen.

Toimintamme perustuu kaikissa palveluissamme korkeaan laatuun ja erinomaiseen asiakaskokemukseen. Haluamme räätälöidä palvelumme vastuullisesti, kuntalaisten ja asiakkaiden tarpeista huolta pitäen, tarjoamalla kuntalaisille omia palveluitamme kunnan tarjoamien palveluiden rinnalle. Lapsiperheasiakkaiden ja kunnan viranhaltijoiden toiminnastamme antama palaute ovatkin kehittämisemme ja yhteistyömme keskiössä.

Tutustu ONNIn lapsiperheiden kotipalveluihin >

Katso, saako kotipaikkakunnallasi jo lapsiperheiden kotipalvelua ONNIlta >


Med Group on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys, joka tunnetaan nimellä ONNI. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy. Päätoimialamme ovat hoivapalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Meillä työskentelee keskimäärin 5000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme ollessa yli 75 miljoonaa euroa. Missiomme on auttaa ihmisiä elämään omannäköistä, täyttä elämää

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.