Olet tässä: ONNI terveys / ONNI blogi / Lastenhoitajan työ Onnilla

Lastenhoitajan työ Onnilla

JAA SOMESSA:

Lastenhoitaja_blogi

Lastenhoitaja Tiina Tamminen työskentelee ONNIlla lapsiperheiden kotipalvelussa. Katso ja lue Tiinan haastattelu lastenhoitajan työstä ja hae ONNIlle töihin!

HubSpot VideoLastenhoitajan työssä pääsee kohtaamaan erilaisia perheitä ja erilaisia lapsia. Kun uusi perhe tulee asiakkaaksi, kartoitetaan perheen tarpeet eli mitä perhe haluaa lastenhoitajan tekevän. Usein lastenhoitajan työ sisältää lasten kanssa leikkimistä, ulkoilua, mahdollisesti kotitöissä avustamista ja opastamista. Lastenhoitajan päätehtävänä on siis auttaa ja tukea vanhempien jaksamista.

”Palkitsevinta työssä on ehdottomasti lasten hymy ja aito palaute sekä perheet ovat aidosti kiitollisia joka kerta. Parasta palautetta on kuitenkin se, kun perhe haluaa minun tulevan uudestaan. Silloin tiedän onnistuneeni työssäni ja se pitää mielenkiintoani yllä työtäni kohtaan joka päivä”, kertoo Tiina.

Perheen ja lapsiin tutustuminen ja luottamussuhteen rakentaminen ovat Tiinan mukaan työn kulmakiviä. Perheiden kanssa muodostuu usein tiivis ja luottamuksellinen suhde, jolloin työn tekemistä tulee rentoa, mukavaa ja turvallista yhdessäoloa, jossa vuorovaikutus toimii molempiin suuntiin.

”Lapset voivat olla hyvin eri ikäisiä tai erityistä tukea tarvitsevia. Lasten kanssa työskennellessä saa käyttää mielikuvitustaan ja voi heittäytyä leikin maailmaan ja olla läsnä oleva aikuinen, joka on aidosti kiinnostunut lapsesta/lapsista. Jokainen perhe on erilainen ja jokainen lapsi oma yksilönsä.”

Perheet ottavat aina ilolla ja hymyllä vastaan lastenhoitajan. ”Just eilen mä mietin, kun leikin lasten kanssa, että mulla on kyllä maailman paras työ”, kertoo Tiina naurahtaen.

ONNIlla ollaan kuin yhtä suurta perhettä

”Olen tehnyt pitkään töitä lasten parissa, mutta välillä elämä on kuljettanut myös aikuisten pariin. Kaipasin takaisin lasten pariin, mutta työ päiväkodissa ei houkutellut. Näin ilmoituksen, että ONNI haki työntekijöitä lapsiperheiden kotihoitoon ja päätin laittaa sähköpostia ja kysellä lisää työstä.”

Tiina kutsuttiin heti työhaastatteluun ja haastattelusta jäi hänelle hyvä vaikutelma ONNIsta ja esihenkilöstä, joten hän päätti vaihtaa työpaikkaa ja aloittaa työt ONNIlla.

”Vaikka teen töitä perheissä yksin, ei työ silti ole yksinäistä. Tukenani ovat työkaverit sekä esihenkilö. Pidämme tiivisti yhteyttä sekä jaamme työpäivien hyvät sekä huonot hetket.”

Lastenhoitajan työn lisäksi Tiina opiskelee kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkintoa ja tekee lopputyötä ONNIlle. ”Projektin myötä olen huomannut kuinka auttavaista, huomaavaista sekä sympaattista väkeä ONNIlla on töissä. Koen, että olemme saman arvoisia, vaikka toimimmekin hyvin erilaisissa tehtävissä.”

ONNIlla Tiina on työskennellyt vuoden verran ja hän kertoo nauttivansa työstänsä lasten parissa. Lisäksi Tiina kertoo ONNIn olevan ihana työpaikka. ”Kokemukseni mukaan ONNIlla työntekijää kuunnellaan ja kunnioitetaan. Tämä ei ole itsestään selvyys vaan on osa ONNIn arvoja. Oman kokemukseni mukaan ONNIlla ollaan, kuin yhtä suurta perhettä.”

 

Olisitko sinä uusi onnilainen? Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja ONNIin työnantajana.

Katso lastenhoitajien avoimet työpaikat ›

Tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon uusista ONNI blogiartikkeleista ja tapahtumista?
Täytä lomake, niin saat jatkossa artikkelit kerran kuukaudessa suoraan sähköpostiisi.