Olet tässä: ONNI blogi / Uudet ensihoidon alueet - tuttu laadukas toiminta

Uudet ensihoidon alueet - tuttu laadukas toiminta

ONNI terveys ensihoitoyksikkö
ONNI terveys (Med Group Ensihoitopalvelu Oy) on tuottanut ensihoitopalvelua Varsinais-Suomen alueella vuodesta 2008. Vuosien aikana on suoritettu siirtokuljetuksia Turun alueella sekä kiireellistä ensihoitoa Kemiönsaaressa, Perniössä ja Salossa. Vuonna 2019 ONNI terveyden ensihoitoyksiköt suorittivat lähes 12000 tehtävää Varsinais-Suomen alueella, jotka koostuivat A-D -kiireellisyysluokkien hätäkeskusvälitteisistä kansalaistehtävistä sekä siirtokuljetuksista.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ensihoitopalvelu tuotetaan monituottajamallilla. Sairaanhoitopiirin omaa palveluntuotantoa täydennetään yhteistyössä pelastuslaitoksen sekä yksityisen palveluntuottajan kanssa.

Kesällä 2019 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kilpailutti ostopalveluna hankittavan ensihoitopalvelun. Kilpailutuksen voittaneelle ONNI terveydelle tämä tarkoitti suurta muutosta vuodenvaihteeseen. Pitkän kokemuksen sekä hyvän suunnittelun ja sairaanhoitopiirin kanssa tehdyn yhteistyön myötä vuodenvaihteen muutostilanne sujui hyvin. ONNI terveys on tuottanut ensihoitopalvelua vuoden 2020 alusta lähtien yhdeksällä ensihoitoyksiköllä Varsinais-Suomessa. Yksiköt sijaitsevat Aurassa, Loimaalla, Somerolla, Liedossa, Marttilassa, Paimiossa, Nousiaisissa, Laitilassa ja Mynämäellä.

Vuodenvaihteessa toiminta jatkui uusienkin toimipisteiden osalta kokeneella ja ammattitaitoisella henkilöstöllä. Henkilöstö on suhtautunut muutokseen hyvin ja toiminta on jatkunut positiivisella asenteella. Yhteistyö uusilla toimialueilla on käynnistynyt hyvin ja asiakkailta sekä sidosryhmiltä saatu palaute on ollut positiivista.

Tilaajan näkökulmasta toimintaa uusilla alueilla kommentoi ensihoidon ylilääkäri Timo Iirola:

Vuoden viimeisenä päivänä Varsinais-Suomessa oli melkoinen ambulanssiralli, kun sairaanhoitopiirin uudet yksiköt vapauttivat ONNI terveyden yksiköitä vanhoilta asemapaikoiltaan, jotta ne puolestaan pääsivät siirtymään uusille toiminta-alueilleen. Vaikka päivä oli etukäteen tarkkaan aikataulutettu, oli päivän aikana kieltämättä hiukan perhosia vatsassa. Vaihto-operaatio sujui hienosti suunnitelman mukaan, mistä haluan esittää kiitokseni niin ONNI terveyden, väistyneiden palveluntuottajien kuin sairaanhoitopiirinkin henkilöstölle.”

 
Kirjoittajina ONNI terveyden ensihoidon Laura, Henna, Akseli ja Jukka

Lue lisää ONNI terveyden ensihoitopalveluista blogistamme:

 

Ensihoidon tulevaisuuden palvelumalli

Lue lisää

 

Ensihoito osana terveyspalvelujärjestelmää 

Lue lisää

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.