Olet tässä: ONNI terveys / ONNI blogi / Sujuva ensihoitoyhteistyö jatkuu Kymenlaaksossa

Sujuva ensihoitoyhteistyö jatkuu Kymenlaaksossa

JAA SOMESSA:

ONNI terveys ensihoitoyksikkö takaa
ONNI terveyden ensihoito (Med Group Ensihoitopalvelu Oy) on toiminut Kymenlaaksossa jo vuodesta 2008. Vuoden 2012 loppuun toimimme Etelä-Kymenlaaksossa ja vuosina 2013 – 2019 yksikkömme ovat sijoittuneet Pohjois-Kymenlaaksoon, Kouvolan eri taajamiin. Vuonna 2018 Med Group Ensihoitopalvelu Oy:n viiden ensihoitoyksikön henkilökunta suoritti Kymenlaakson alueella lähes 8500 tehtävää, jotka koostuivat A-D -kiireellisyysluokkien hätäkeskusvälitteisistä kansalaistehtävistä sekä siirtokuljetuksista.

Kymenlaakson alueen ensihoito tuotetaan monituottajamallilla ja ensihoitopalvelu koostuu tällä hetkellä Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsoten omasta toiminnasta pelastuslaitoksen ja kahden yksityisen palveluntuottajan palveluilla täydennettynä. Nykyisten, tämän vuoden lopussa päättyvien sopimusten myötä Kymsote kilpailutti ostopalveluna hankittavan, toimintaa täydentävän ensihoitopalvelun. Vuoden 2020 alusta lukien kahden yksityisen palveluntuottajan sijasta ensihoitopalvelua täydennetään ONNI terveyden tuottamalla palvelulla Kouvolan ja Kotkan alueilla.

Tilaajan ja palveluntuottajan yhteistyö

Palveluntuottajan näkökulmasta yhteistyö on vuosien saatossa toiminut sujuvasti tilaajan ja palveluntuottajan välillä. Myös alueella toimivien eri palveluntuottajien palveluksessa toimivien ensihoitajien kesken yhteistyö on ollut kitkatonta. Yhteisenä päämääränämme on luotettava, keskeytyksetön ja laadukas ensihoitopalvelu tilaajalle sekä tarkoituksenmukainen ja viiveetön ensihoito potilaalle. Matkan varrelle on mahtunut ensihoitopalvelun kehityksen tuomat muutokset sekä päivystystoimintaan liittyvät uudistukset. Muutoksiin on pystytty reagoimaan nopeasti ja joustavasti yhdessä sopien, esimerkiksi valmiuden lisäyksillä sekä yksiköiden sijoittelun parannuksilla.

Tilaajan näkökulmasta yhteistyötä kommentoi Kymsoten ensihoidon palvelualuepäällikkö Janne Wall:

”Me Kymsotessa olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön ONNI terveyden kanssa. Palveluntuottajana ONNI terveys on huolehtinut tinkimättömästi korkeatasoisesta palvelusta. Heillä on hyväkuntoinen kalusto, välineet sekä ammattitaitoinen henkilökunta. Erityinen kiitos heille kuuluu joustavuudesta erilaisissa lisäresurssitarpeissamme. Yhteistyö on ollut avointa ja luottamuksellista, joten se kaikkein tärkein, eli apua tarvitseva asiakkaamme on saattanut aistia turvallisen ja ammatillisesti korkeatasoisen palvelun.

Näkymät tulevaisuuden suhteen ovat erittäin positiiviset. Yhteistyön ja toiminnan laadun jatkuva kehittäminen on jatkossakin yhteinen päämäärämme.”

Tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon uusista ONNI blogiartikkeleista ja tapahtumista?
Täytä lomake, niin saat jatkossa artikkelit kerran kuukaudessa suoraan sähköpostiisi.