Olet tässä: ONNI terveys / ONNI hoiva / Kokemuksia / Mikä on palveluseteli?

Mikä on palveluseteli?

onni-hoiva_neidit.png

ONNI hoivan teettämän kyselytutkimuksen mukaan joka kolmas suomalainen ei tiedä mikä palveluseteli on. Vain joka kymmenes kyselyyn vastanneista on käyttänyt palveluseteliä, ja vain noin kolmannes tietää mistä palveluseteliä voi edes hakea. Yli puolet vastaajista ei tiedä, mihin palveluseteliä voisi käyttää. 

Kolme neljästä kunnasta tarjoaa palvelusetelimahdollisuutta

Tiedon määrän ja palvelusetelin käyttömahdollisuuksien välillä on syvä kuilu. Kuntaliiton vuonna 2015 tekemän selvityksen mukaan kolme neljästä Manner-Suomen kunnasta tarjoaa mahdollisuutta käyttää palveluseteleitä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lasten päivähoidon kuntapalvelujen hankintaan. ONNI hoivan kyselytutkimuksen vastaajista 32 prosenttia ei tiennyt mikä palveluseteli on, eikä 60 prosenttia osaa sanoa mihin sitä voisi käyttää. ONNI hoivan elokuussa 2018 teettämään kyselytutkimukseen vastasi 1000 suomalaista.

 

ONNI hoivan palvelusetelioppaasta saat tietoa kuntien tai kuntayhtymien myöntämästä palvelusetelistä ja sen käytöstä. Opas vastaa kysymyksiin: 

  • Mikä on palveluseteli?
  • Kuka voi saada palvelusetelin?
  • Mitä palveluja setelillä voi ostaa?
  • Mistä palveluseteliä haetaan ja kuka sen myöntää?

Lue lisää ›

Lue lisää palvelusetelistä

 

Palvelusetelin lisäksi palveluita on tietyin ehdoin mahdollista ostaa myös arvonlisäverottomasti. Lisäksi koti- ja hoivapalveluita koskee kotitalousvähennys.

 

Lue lisää ›

Lue lisää verovähennysoikeudesta

 


Med Group on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys, joka tunnetaan nimellä ONNI. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy. Päätoimialamme ovat hoivapalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Työllistämme noin 2000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme ollessa yli 60 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme, niin kuluttaja- kuin kunta-asiakkaitamme, suurella sydämellä. Missiomme on auttaa ihmisiä elämään omannäköistä, täyttä elämää.

Elä täysii! - Tilaa blogi

Tilaa Elä täysii! -blogi sähköpostiisi

Elä täysii! on ONNI hoivan järjestämä klubi vammaisille, liikuntarajoitteisille ja pitkäaikaissairaille. Klubin tarkoituksena on järjestää yhdessä vammaisjärjestöjen kanssa monipolisia ja mielenkiintoisia ilmaistapahtumia joihin on helppo osallistua. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Haluatko tiedon uusista Elä täysii! -blogiartikkeleista ja tapahtumista? Täytä lomake, niin saat jatkossa uunituoreet artikkelit suoraan sähköpostiisi.