Omaishoitajan sijaisuus

 Tarvitsetko omaishoidon sijaistamista? 

Apu löytyy täältä - ota yhteyttä ›

Omaishoidon sijaistuspalveluissa omaishoitaja saa tilaisuuden virkistymiseen samalla kun sijainen työskentelee palvelun saajan kotona tutussa turvallisessa ympäristössä. Työaika voi vaihdella muutamasta tunnista useampaan vuorokauteen. Sijainen avustaa palvelun saajaa arkisissa asioissa, esim. pukeutumisessa, ruokailuissa, hygienian hoidossa, liikkumisessa ja ulkoilussa.

Omaishoitaja on henkilö, joka pitää huolta sairaasta, vammaisesta tai ikääntyvästä läheisestään. Läheisen kotikunta huolehtii omaishoidon tuen palvelusta, ja omaishoitaja saa työstään omaishoidon tukea.

 

Omaishoitaja on oikeutettu lakisääteisiin vapaapäiviin

Omaishoidon tukea saavalla omaishoitajalla on oikeus pitää vapaata vähintään kaksi vuorokautta kalenterikuukautta kohti. Ne omaishoitajat, jotka ovat sidottuja läheisensä hoitoon ympäri vuorokauden, saavat vapaata kolme vuorokautta kalenterikuukautta kohden. Kunta ja omaishoitaja voivat sopia, että omaishoitaja viettää vapaansa useampana alle vuorokauden mittaisena jaksona.

 

Tarvitsetko läheisellesi avustajaa omaishoitajan vapaiden ajaksi?

Omaishoitaja saa usein vapaapäivästä omaishoidon palvelusetelin, jolla omaishoitaja saa tilata palvelua itse valitsemastaan yrityksestä. Palvelusetelillä kunta on määritellyt rahallisen arvon yhden vuorokauden vapaalle, ja yritys voi itse päättää, kuinka monta tuntia palvelua se asiakkaalle tarjoaa kyseisellä rahasummalla.

Kun asiakas valitsee yrityksen, josta se haluaa palvelua hankkia, yrityksen työntekijä tulee asiakkaan kotiin sovittuina ajankohtina, jolloin omainen voi viettää vapaa-aikaa.

ONNI hoiva on rekisteröitynyt omaishoidon vapaiden palvelusetelituottajaksi jo useilla eri paikkakunnilla. Pyrimme hinnoittelemaan toimintamme siten, että asiakas saa palvelusetelillä mahdollisimman monta tuntia palvelua.


Tarjoamme:

  • Nopean aloituksen
  • Hoivapalvelutiimin tuen vuoden jokaisena päivänä klo 6-23
  • Mahdollisuuden valita, kuka läheistäsi avustaa
  • Perehdytetyt työntekijät