Henkilökohtainen

avustaja vapaa-ajalle


Apu löytyy täältä - ota yhteyttä ›

Henkilökohtainen avustaja vapaa-ajalle


Matka tai retki

Milloin viimeksi vierailit tuttavasi luona toisella puolella Suomea? Onko haaveenasi käydä laivamatkalla Tallinnassa tai etelänmatkalla? Meidän kanssamme nämäkin asiat onnistuvat. Suunnitellaan yhdessä matkasi siten, että henkilökohtainen avustajasi pääsee mukaasi. Yhdessä matka taittuu nopeasti ja kaikki matka sujuu mukavammin.

 

Tapahtumat

Avustajan kanssa voit osallistua vapaa-ajan tapahtumiin, joihin et yksin pystyisi lähtemään. Haluaisitko käydä taidenäyttelyissä, nähdä suosikkiartistisi livenä konsertissa tai kokea urheilutapahtumien tunnelman paikan päällä? Kun sinulla on luotettava avustaja, voit elää täyttä elämää omien mielenkiinnon kohteidesi mukaan.

Elokuvanäytös tai teatterinäytös

Haluaisitko käydä pitkästä aikaa teatterissa? Tai onko elokuvissa meneillään suosikkinäyttelijäsi uusin elokuva? Henkilökohtaisen avustajan kanssa teatterissa tai elokuvissa käyminen on helppoa ja vaivatonta.

 

Liikkuminen

Kävelylenkki

Reipas kävely tai ulkoilu piristää päivää. Sen on todettu lisäävän hyvinvointia ja olevan hyväksi erityisesti sydämelle. Sillä on myös muita suotuisia vaikutuksia – reipas kävely auttaa esimerkiksi nukkumaan paremmin. Suositusten mukaan liikuntaa tulisi olla noin puoli tuntia päivässä, vähintään kolmena päivänä viikossa, mutta mielellään joka viikonpäivä. Avustajan kanssa liikkumisesta voi tehdä säännöllistä sinulle sopivissa rajoissa.

Kuntosali

Kuntosaliharjoitukset sopivat lähes kaikille. Kuntosalien ohjaajat opastavat mielellään sinua kuntosalilaitteiden käytössä. Henkilökohtaisen avustajan kanssa kuntosaliharjoitteet onnistuvat, vaikka käynti olisikin sinun osaltasi ensimmäinen kerta. Kuntosalilla voit valita harjoituksista kestävyysharjoitukset tai voimaharjoitukset. Muista kuitenkin aloittaa kuntosaliharjoittelu varovasti ja kevyillä painoilla, etteivät paikat tule liian kipeiksi. Muista myös venyttely.

Uimahalli

Uinti on lempeä urheilulaji monenkuntoisille harrastajille. Uimahallissa voi uida ja nauttia vesiurheilusta, ja uinnin jälkeen maistuu usein rauhallinen löylyhetki uimahallin saunassa. Jos pidät uinnista, voimme etsiä sinulle samaa sukupuolta olevan avustajan, jotta voitte yhdessä käydä uimahallissa.

 

Asiointi

Ruokaostokset, ostokset ja asiointi

Ruokakaupassa käynti ja muut päivittäiseen arkeen liittyvät asioinnit onnistuvat ONNI avustajan kanssa sujuvasti ja turvallisesti. Saat apua niin ostoslistan suunnittelun, tuotteiden etsimiseen kuin ostosten kotiin kantamiseenkin.

Huolellisesti suunnitellulla ostosreissulla saadaan kaikki ostokset tehtyä tehokkaasti, ja välillä voidaan istahtaa vaikkapa kahville. Ostosten tekemisessä henkilökohtainen avustajamme avustaa sinua monin tavoin ja tukee päätöksentekoasi. Sinä päätät, me autamme.

Avustaja voi olla tärkeänä tukena esimerkiksi pankkiasioinnissa. Hän voi auttaa niissäkin paikoissa, joissa et ehkä itse tiedä, miten toimia.

 

Terveydestä huolehtiminen

Terveys on meille elämän tärkeimpiä asioita. Lääkäri on terveyden ammattilainen, mutta joskus on mukavaa, ettei vastaanotolle tarvitse mennä yksin. Henkilökohtainen avustajasi avustaa sinua lääkärikäynnillä ja luvallasi tulee tarvittaessa myös vastaanottohuoneeseen. Hän voi auttaa sinua kysymään tarkentavia kysymyksiä ja huolehtii siitä, että kaikki asiat tuli käytyä läpi. Hän voi kirjata lääkärin ohjeet ja toimintatavat sinulle muistiin.

Apteekkireissuilla on myös hyvä olla luotettava henkilö mukana auttamassa. ONNI avustaja on mukanasi korvinasi ja silminäsi, ja yhdessä asiat hoituvat helpommin.

Fysioterapia

Fysioterapia on hoitoa, joka ylläpitää ja parantaa ihmisten toimintakykyä sekä liikkumista. Se on usein säännöllinen osa elämää ihmisille, joilla on synnynnäinen vamma tai sairaus. Avustajan kanssa fysioterapiassa käynti on helppoa ja vaivatonta. Avustaja voi myös kannustaa sinua omaehtoisten harjoitusten tekemiseen kotona.

 

Nautiskelu

Kahvila tai ruokailu ulkona

Kahvi ja pulla, kiitos! Kahvilla on mukava käydä yhdessä ostosreissun yhteydessä tai muuten vaan. Hyviä ystäviäkin on kiva nähdä hyvän kahvin seurassa. Avustajan kanssa vietetystä kahvihetkestä tulee pientä luksusta arkeen.

Silloin tällöin on kiva käydä ulkona syömässä, vaikkapa pizzalla. Vaikka ravintolan ruoka ei ehkä ole aina terveellisimmästä päästä, voi joskus sallia itselleen yhden pizzan ja kokiksen. Henkilökohtaisen avustajan kanssa illallinen ravintolassa tai pizzalla käyminen onnistuu vaivatta.

Arjessa ei kenenkään tarvitse yrittää vain pärjätä, vaan apua voi pyytää ja sitä annetaan. Juuri siinä muodossa kuin sinä sitä tarvitset. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

 

Henkilökohtaisen avun hakeminen

Lataa opas henkilökohtaisen avun hakijalle >

Elä täysii! -klubi

Elä täysii! -klubi on syksyllä 2014 perustettu vammaisille, pitkäaikaissairaille ja liikuntarajoitteisille ihmisille suunnattu klubiyhteisö. Järjestämme mukavia tapahtumia ympäri Suomea. Liity mukaan!

Tutustu klubiin ja kurkkaa seuraavat tapahtumat

Seuraa meitä