Olet tässä: ONNI blogi / Tukea iäkkään läheisen turvalliseen kotona asumiseen

Tukea iäkkään läheisen turvalliseen kotona asumiseen

IPTY 1080x450px_4

Mitä tehdä, kun oman vanhemman tai iäkkään läheisen kotona pärjääminen huolettaa? Apua ja tukea turvalliseen ja laadukkaaseen elämään oman kodin rauhassa on saatavilla! Tutustu ONNIn räätälöitäviin palveluihin ja nappaa vinkit kotitalousvähennykseen liittyen. 

 

Apua ikäihmiselle, mielenrauhaa läheisille

Kun huoli iäkkään läheisen kotona pärjäämisestä herää on aika selvittää millä tavoin itsenäinen kotona asuminen voidaan järjestää mielekkäällä ja turvallisella tavalla. Kotiin vietävien palveluiden avulla tuodaan iloa arkeen, seuraa päiviin ja tarvittaessa myös hoidollista apua sitä tarvitseville. Asiakkaan toimintakyvyn mukaan päivän puuhat voidaan tehdä asiakkaan kanssa yhdessä toimien onnilaisten avustamina, mutta saatavilla on myös sairaanhoidollista ja puhtausalan erityisosaamista.

ONNIlta löydät iäkkäiden kotiin vietävät palvelut aina kotisiivouksesta arjen apuun ja kotisairaanhoitoon. Halutessanne eri palveluista voidaan räätälöidä asiakkaalle sopiva kokonaisuus.

 

Räätälöitävää palvelua jokaiseen tarpeeseen 

Mikäli avun tarve on kevyttä ja ei-hoidollista ONNI kotihoidon tukipalvelut ovat oiva valinta. Hoitajamme toimii iäkkään asiakkaan apuna esim. kauppakäynneillä ja asioinneilla. Tukipalvelut sopii myös hänelle, joka kaipaa seuraa kahvittelemaan, museokäynnille, ulkoilemaan tai arjen askareisiin. Palvelun sisältö räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan. Hoitajan käynnit tuovat turvaa ja mielenrauhaa niin iäkkäälle asiakkaalle kuin myös hänen läheisilleen.

ONNI kotihoidon tukipalvelu palvelee asiakkaitamme kun apua tarvitaan esim. ruokailuun, kuntoutukseen tai lääkkeiden antoon. Kotipalvelun henkilökuntamme avustaa iäkästä asiakasta myös mm. pyykkihuollossa ja ruoanlaitossa. Hoidamme myös henkilökohtaiseen hygienian tehtävät ja hoivatoimenpiteet ammattitaidolla. Asiakkaan tarpeiden mukaan palvelun toteuttavat ONNIn ammattitaitoiset kotiavustajat ja lähihoitajat. Mikäli apua tarvitaan kodin puhtauden ylläpitoon apunanne toimivat ONNI kotisiivouksen osaavat siivoojat. 

ONNI kotihoito sopii asiakkaan väliaikaiseen ja jatkuvampaan sairaanhoidolliseen tarpeeseen esim. leikkauksen jälkeen tai kun tarvetta on lääkeinjektioille, haavanhoidolle tai muille sairaanhoidollisille toimenpiteille. Palvelu suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan ikä, terveydentila sekä koti huomioiden.

 

Kotitalousvähennys ostettaessa palveluita läheiselle

Jos ostat siivous-,  tai hoitotyötä saat vähentää työn kustannukset ansio- ja pääomatulojen verotuksessa. Saat kotitalousvähennyksen oman kodin lisäksi myös mm. vanhemmille ostetuista palveluista. ONNIn siivous-, hoiva- ja hoitotyö on 60 % kotitalousvähennyskelpoista ja vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa.

Voit ostaa ONNIn siivous- ja kotipalveluja arvonlisäverottomana, jos vanhempiesi toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi iän, vamman tai sairauden takia. Olemme sosiaalipalveluiden tuottajarekisterissä ja voimme tehdä asiakkaillemme sosiaalihuollon kirjallisen palvelusuunnitelman sekä myöntää alvittoman hinnan. Toimintakykyarvio tehdään yhdessä asiakkaan kanssa maksuttomassa palvelukartoituksessa.

 

Miten toimia kun läheisen pärjääminen huolestuttaa?

Kun huoli iäkkään omaisen kotona pärjäämisestä herää ota meihin yhteys. Laitamme pyörät pyörimään ja järjestämme iäkkäälle läheisellesi sopivan palvelun ripeästi. 

 

Soita 09 8564 6542 ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.