Olet tässä: ONNI terveys / ONNI hoiva / Kokemuksia / Henkilökohtainen avustaja ONNI hoivalla

Henkilökohtainen avustaja ONNI hoivalla

1800-hoiva-7.jpg

ONNI on merkityksellinen työ. ONNI hoivan henkilökohtaiset avustajat avustavat asiakkaita niissä päivittäisissä toimissa, joista asiakas ei itse vammansa tai sairautensa vuoksi kykene suoriutumaan. Työtehtävät vaihtelevat asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaan ja voivat olla hyvin monipuolisia. Henkilökohtaisen avustajan työnkuva muodostuu asiakkaan tarpeiden sekä myönnetyn palvelun mukaan. Jokainen asiakas on yksilö omine tarpeine ja toiveineen. Avustustehtävät voivat olla esimerkiksi vapaa-ajan avustamista harrastuksissa ja virkistäytymisessä, asiointiapua kaupoissa ja virastoissa tai hygieniasta huolehtimista.

Henkilökohtaisen avustajan tehtäviin ei ole tutkintovaatimusta, mutta sosiaali- ja terveysalan koulutuksesta tai alan kokemuksesta on hyötyä. Tuotamme myös ammatillista avustamista hoidollisempiin tehtäviin, jolloin edellytyksenä on lähihoitajan pätevyys tai riittävä määrä alan opintoja. 

Kokemuksia avustajan työstä voit lukea blogista, joissa ONNI hoivan avustaja Diana kertoo työstään videolla ja kuuro avustaja Teemu kertoo omasta työnkuvastaan haastattelussa.  

Joustava työ elämäntilanteeseen sopien

ONNIlla avustaja voi työskennellä oman elämäntilanteensa mukaan töiden painottuen esimerkiksi ilta- ja viikonlopputyöhön. Joustavuus mahdollistaa työskentelyn opintojen ja muiden töiden ohella, mutta työtä on tehdä myös päätoimisesti. Tarpeen mukaan työ on yhden tai useamman asiakkaan avustamista. Avustussuhteiden muodostamisessa kuunnellaan sekä työntekijän että avustajan toiveita.

Työehtosopimuksen mukainen palkkaus ja kattava tuki työhön

Henkilökohtaisten avustajien palkkauksessa ja työehdoissa ONNI hoiva noudattaa Yksityisen sosiaalialan työehtosopimusta. 

Henkilökohtaisen avustajan työ on hyvin itsenäistä asiakkaiden kotona tehtävää työtä. Oma esimies ja toimistoaikojen ulkopuolella päivystys tarjoavat kuitenkin tukea ja neuvontaa, jos työtehtävissä tulee vastaan yllättäviä haasteita. 

Koulutamme avustajat Avustaja-Akatemioissa 

Henkilökohtaisen avustajan työhön ei ole tutkintovaatimusta, mutta ONNI hoiva järjestää työntekijöilleen tehtäviin valmistavaa koulutusta omissa Avustaja-Akatemioissaan. Koulutuksia järjestetään säännöllisesti ympäri vuoden suurimmilla paikkakunnilla. Koulutuksen tavoitteena on tarjota työntekijöille mahdollisuus oppia avustustyön kannalta keskeiset ja tärkeät tiedot ja taidot.

Koulutus on jaettu muutamaan moduulikokonaisuuteen, joissa käsitellään muun muassa työturvallisuuteen, vammoihin ja sairauksiin sekä apuvälineiden käyttöön ja ergonomiaan liittyviä aiheita. Avustaja-Akatemia antaa välineet tehdä arvokasta työtä parhaalla mahdollisella tavalla. 

Tuotamme myös ammatillista avustamista hoidollisempiin tehtäviin, jolloin edellytyksenä on lähihoitajan pätevyys. Myös lähihoitajien on mahdollista ja suositeltavaa suorittaa Avustaja-Akatemia.

 

Kiinnostuitko työskentelystä ONNI hoivalla henkilökohtaisena avustajana?

Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja lähetä hakemus jo tänään!

Tutustu työmahdollisuuksiin ›

 

ONNI hoiva tuottaa henkilökohtaisen avun palveluita yli sadassa Suomen kunnassa. Olemme keskeisiä palveluntuottajia muun muassa pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella.


Meillä Med Groupissa sinulla on ONNI tehdä merkityksellistä työtä ja kasvaa sen mukana. Med Group on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys, joka tunnetaan nimellä ONNI. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy. Päätoimialamme ovat hoivapalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Työllistämme noin 2000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme ollessa yli 60 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme, niin kuluttaja- kuin kunta-asiakkaitamme, suurella sydämellä. Missiomme on auttaa ihmisiä elämään omannäköistä, täyttä elämää.

Elä täysii! - Tilaa blogi

Tilaa Elä täysii! -blogi sähköpostiisi

Elä täysii! on ONNI hoivan järjestämä klubi vammaisille, liikuntarajoitteisille ja pitkäaikaissairaille. Klubin tarkoituksena on järjestää yhdessä vammaisjärjestöjen kanssa monipolisia ja mielenkiintoisia ilmaistapahtumia joihin on helppo osallistua. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Haluatko tiedon uusista Elä täysii! -blogiartikkeleista ja tapahtumista? Täytä lomake, niin saat jatkossa uunituoreet artikkelit suoraan sähköpostiisi.